Diferències entre tarifes regulades: la TUR de gas i el PVPC de llum

Malgrat ser dues tarifes regulades, la TUR (Tarifa d’Últim Recurs) de gas i el PVPC (Preu Voluntari al Petit Consumidor) de llum funcionen de manera diferent i això afecta directament a l’estalvi que pots esperar d’elles. Aran de la nostra decisió de finalitzar la comercialització de gas, hem derivat als nostres clients de gas a la TUR per una raó molt senzilla: és la tarifa de gas més econòmica actualment. I gràcies a això, aquest hivern s’estalviaran, de mitjana, 243 €. 

En base a això, si tens el teu contracte d’electricitat a Holaluz o a alguna altre companyia de mercat lliure, potser t’estàs preguntant si també val la pena canviar la llum a mercat regulat. Nosaltres ho tenim clar: la TUR pel gas i La Revolució de Teulades per la llum, instal·lant-te el màxim número de plaques solars per tal de generar el màxim d’estalvi i amb energia 100% renovable, tinguis teulada o no. A continuació t’expliquem les principals diferències entre tarifes regulades de gas i llum perquè en treguis les teves pròpies conclusions. 

Com funciona la TUR de gas?

És probable que les seves sigles et resultin familiars. Potser fins i tot creus que existeix una TUR d’electricitat i no vas pel mal camí. Fins a l’abril de 2014 això era efectivamente cert, existia una TUR d’electricitat, que funcionava pràcticament igual que l’actual TUR de gas

  • Tarifa subsidiada per l’Estat.
  • Preu fix d’energia i potència, que s’actualitza cada 3 mesos i es publica al BOE (actualment el preu de la TUR de gas és de 0,064€/kWh en el terme variable i 0,333 €/día en el terme fix.
  • Aquest preu és el mateix a totes les companyies de gas del mercat regulat, les CUR (Comercialitzadores d’Últim Recurs).
  • (I arran dels darrers canvis normatius) Pujades limitades a +15% en la factura final del gas

Si eres client/a de gas i tens dubtes sobre el canvi a la TUR, te les resolem totes aquí. Veure FAQs

Quan existia, la TUR de llum era l’opció més econòmica amb preu fix, quelcom que prioritzem per a aquelles persones que ens trien per la seva estabilitat i simplicitat. Per aquest motiu, el que vam fer durant anys va ser igualar-la. Quan aquesta tarifa regulada va ser substituïda pel PVPC, vam decidir no igualar-la perquè no podíem garantir la seva estabilitat (ni nosaltres ni ningú) i a continuació t’ecpliquem per què.

Com funciona el PVPC de llum? 

Aquesta tarifa regulada de llum es basa en un preu variable d’energia (també anomenat preu indexat) que va en funció del preu de la llum al mercat. Tenint en compte que aquest preu canvia cada hora, els preus que s’apliquen a la factura de la llum en PVPC són diferents cada mes. A això hem de sumar-li la complexitat de que des del canvi de peatges, passem a tenir ja no un sino 3 preus variables diferents d’energia i 2 preus de potència, segons cada període (pla, vall i punta) i en funció de cada dia de la setmana.  

En aquest cas, a més, les pujades no estan limitades, De fet, quan a les notícies parlen de la pujada de la llum, els contractes que estan en PVPC es veuen afectats immediatament, a diferència d’aquells amb una tarifa de preu fix com els que oferim a Holaluz.

En el nostre cas sempre ens hem estimat més (per client domèstic) la senzillesa i l’estabilitat que aporten els preus fixos, tant en llum com en gas. En aquest article volíem deixar clar que la tarifa regulada de gas actualment no funciona igual que la tarifa regulada de llum, per la qual cosa, si t’ofereixen un contracte combinat d’ambdues, ara tens tota la informació per decidir al respecte. 

Mentre això passa, a Holaluz continuarem desplegant #LaRevolucióDeLesTeulades, basada en un canvi de model energètic que ajudarà, entre altres coses, a reduir el preu de l’energia per a tothom i per sempre :)

Comentarios Nuevo comentario
Deja una respuesta