Noves mesures per baixar el preu de la llum 2022

Descobreix les mesures del govern espanyol per a pal·liar la pujada de preus de la llum aquest 2022.

Bombilla eléctrica

La dependència de fonts d’energia no renovables com el gas, el carbó o el petroli per a la generació d’electricitat ha desembocat en una crisi de preus sense precedents. Ens trobem en plena transició d’un sistema basat en combustibles fòssils, cap a un model energètic 100% renovable que no depengui de fonts cares i insostenibles que segueixen incrementant el preu de la llum i el gas.

A això se li suma un context geopolític en el que la invasió de Rússia a a Ucraïna incideix directament en el cost de les matèries primes i, de retruc, en el de l’energia. Aquesta situació ha provocat que el govern  espanyol adopti mesures urgents mitjançant el Reial Decret-Llei 6/2022 en el marc del Pla Nacional de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna.

Al setembre de 2021 t’explicàvem el paquet de mesures que va aprovar el govern espanyol per amortiguar la contínua pujada de la llum. Degut a que el context de preus alcistes continua, l’executiu ha decidit prorrogar algunes d’aquestes mesures i afegir-ne d’altres durant 2022.

Mesures principals per a reduir el preu de la llum el 2022

A partir del 31 de març de 2022 entren en vigor els següents canvis que veuràs reflectits a la teva factura:

  1. Es modifiquen els càrrecs del sistema elèctric: a partir del 31 de març de 2022 i durant tot aquest any els imports dels càrrecs es redueixen en relació als aprovats a finals de l’any passat. Això té una afectació directa en el preu de l’energia i de la potència de cada tarifa, fet pel qual veuràs rebaixada la teva factura.
  2. Reducció de l’Impost Elèctric: es prorroga la rebaixa de l’impost sobre l’electricitat al 0,5%, el mínim permès per la normativa europea, fins al proper 30 de juny de 2022.
  3. Aplicació d’un tipus reduït de l’IVA: el mateix Reial Decret-Llei 6/2022 també prorroga la reducció de l’IVA del 21% al 10% aprovat aquest fins al proper 30 de juny de 2022.

Altres mesures que no afecten directament als clients i clientes d’Holaluz

  1. Reforma del Bo Social: l’aplicació del Bo Social, un descompte del 25% per a consumidors vulnerables acollits a una tarifa regulada i que compleixen criteris específics, es veu afectada per diversos canvis que detallen en aquest post. Entre els principals canvis, hi ha modificacions en el seu finançament, en els subjectes que en poden ser beneficiaris i en el procediment de sol·licitud.

La Revolució de les Teulades és la solució

A Holaluz, com passa amb totes les comercialitzadores elèctriques, traslladem íntegrament totes les modificacions regulades a les nostres quotes. Davant un context de preus desbocats, tote les mesures són benvingudes.

No obstant això, sabem que això són tan sols pedaços momentanis que no solucionen el problema de fons: el sistema energètic mundial actual ha arribat a la seva fi. La demanda creixen d’electricitat, l’alt cost de contaminar i un mix de producció car ens segueix situant en un context alcista de preus sense precedents.

A Espanya tenim 10 milions de teulades que pertanyen a famílies com la teva que són tècnicament viables per ser transformats en electricitat 100% verda per a tu i per a tothom. La nostra Revolució consisteix en interposar una placa solar entre les 1.700 hores de sol que reben aquestes teulades i transformar-les en fonts inesgotables d’energia renovable.

Amb això aconseguirem 50.000 MW nous de potència instal·lada que desplaçarà per sempre els sistemes de producció d’electricitat mitjançant combustibles fòssils. Per a tots nosaltres i també per a les generacions futures.

Canviar el model energètic està a les teves mans. Per una energia més sostenible, eficient i barata, ¡sumat a la Revolució!

Comentarios Nuevo comentario
Deja una respuesta